Telefon : 017-6735229

Selasa, 5 April 2011

Mesyuarat Agung UMNO, Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Kg. Paya Lebar

3hb April yang lalu Pak Zainal dan anak telah menghadiri mesyuarat Agung UMNO, WANITA, PEMUDA, dan PUTERI Kg. Paya Lebar. Ianya dirasmikan oleh YB Amiruddin walaupun beliau sibuk dengan pelbagai tugasan lain.
Banyak yang dibincangkan di dalam mesyuarat ini. Tahniah kepada anak Pakcik Wafa (cucu Wan Kenit) kerana telah Berjaya mendapat 9A di dalam SPM tahun lalu.
YB Amiruddin menyatakan bahawa Kampung Paya Lebar bertuah kerana bakal mendapat masjid. Bagi para nelayan ianya memang sesuatu yang dinantikan kerana ianya tidak jauh dari pengkalan nelayan. Dengan adanya masjid ini nanti diharapkan akan memudahkan lagi perjalanan penduduk kampung dan pelancong-pelancong amnya.

Pak Zainal juga ingin mengucapkan terima kasih kepada ketua Pemuda Paya Lebar, Syed Fauzi Bin Abdullah yang telah mengusulkan supaya jalan persisiran sungai dibina dari masjid ke Pengkalan Nelayan Tebing Urut hingga ke Taman Lokan.  Usul ini diketengahkan rentetan dari pengalaman peserta anak angkat dari Uitm Kampus Bandar Melaka tempoh hari. Usul ini juga disokong oleh Puteri Umno Paya Lebar dan ahli Exco Pusat yang terbabit dalam Program tersebut.

0 comments: