Telefon : 017-6735229

Sabtu, 4 Jun 2016

program WAFA Wafdul Amin Sekolah Men Islam Al Amin Bestari D'merlimau

Assalamualaikum,

Pada pukul 11 pagi tadi, majlis penutup Program WAFA Wafdul Amin telah dijalankan.
Program ini merupakan Salah Satu perancangan pelajar- pelajar tingkatan 5 dan guru Sekolah Men Islam Al Amin Bestari D'merlimau Sejak 2015 Lagi. 

Ianya diiringi oleh 4 orang guru dan salah seorangnya ialah cikgu Mohamad Azri Ariffin  Bin Osman.

Manakala pelajar - pelajar adalah seramai  26 orang pelajar tingkatan 5 iaitu 13 orang lelaki dan  13 orang perempuan.  Mereka diketuai oleh adik Muhd Adham bin Md Zubir.

Mereka telah dibahagikan kepada 8 keluarga angkat: Pn. Senyum, Pn Noriah, Pn Latifah, En Jasni,  Pn Mastura, En Basar, Pn Norhayati, dan Pn Noorbaayah. Ada di antara mereka merupakan nama yang selalu menawarkan diri untuk menjadi ibu dan bapa angkat kepada Program anak angkat di Paya Lebar ini.

Seperti biasa program dijalankan oleh Syed Fauzi, Pengerusi Belia 4b Kg Paya Lebar , dan ajk beliau, antaranya, adik Safuan @ cepu dan fitri @ cot.Anak - anak angkat ini dapat mengenali suasana kehidupan dan pekerjaan penduduk di Kg Paya Lebar Seperti nelayan, petani, penternak ... Etc. 

Mereka juga telah menjalankan beberapa aktiviti di Taman Lokan. 
Pak Zainal tidak dapat menghadirkan diri ke majlis penutup ini kerana melayani tetamu lain di Taman Lokan.

Apa yang menarik ialah kegigihan para pelajar mengadakan aktiviti jualan di asrama mencari dana didalam proses mengadakan program ini.  Sejak tahun lepas mereka bekerjasama menjalankan aktiviti jualan ini. Syabas kepada mereka.


 

Ps....  Maaf kepada mana2 pengunjung Taman lokan yang lepas. Kerosakan pada desktop dan laptop masih lagi belum selesai dibaiki dan banyak fail yang tidak dapat diselamatkan menyebabkan Ianya tidak dapat dipostkan di blog ini. 

0 comments: